Petritegi D.O. cider 6% Alk, 0,75l
Označení původu přírodního moštu Euskal Sagardoa - Cider z Baskicka. Vyrobeno 100% z vybraných jablek pěstovaných v Baskicku a fermentovaných našimi vlastními jablečnými kvasinkami Urtebi Haundi.
Detailní popis produktu
Charakteristika přírodního cideru Euskal Sagardoa Označení původu
Petritegi Euskal Sagardoa je cider vyrobený 100% z vybraných jablek pěstovaných v Baskicku a se značkou kvality Denominace původu. Vyrábí se podle výběru nejlepších původních odrůd, brzy sklizených, které byly fermentovány našimi vlastními nativními kvasinkami z jablka Urtebi Haundi.
Je to vyvážený cider, velmi svěží a s výraznými ovocnými vůněmi.
Mezinárodní ocenění
2019. Zlatá medaile na fóru Sagardo v Hernani.
2017. Stříbrná medaile na Cider World ve Frankfurtu (Německo).
Složení: 100% raná sklizeň jablek vypěstovaných v Baskicku.
Organoleptické a senzorické vlastnosti
Pohled
Slámově žlutá.
Mírný zákal typický pro přírodní cider.
Vyvážená přítomnost oxidu uhličitého endogenního původu neboli „txinparta“.
Vůně
Vynikne silné aroma čerstvého ovoce a zeleného jablka, umocněné použitím kvasnic Urtebi Haundi.
Chuť
Příjemná rovnováha mezi lehkou kyselinkou a jemnou hořkostí. Skvělá svěžest.
Cider s tělem a rozpoznatelným charakterem.
Skladování
Výrobek se doporučuje skladovat na chladném místě bez velkých teplotních výkyvů. Abyste si mohli vychutnat všechny kvality cideru, je lepší jej spotřebovat do 15 měsíců po lahvování.
Podmínky služby
Doporučuje se podávat cider mezi 10ºC a 13ºC. Jde o nefiltrovaný produkt, který má v průběhu času tendenci spočívat část svých vlastností na dně láhve. Před otevřením se doporučuje otočit láhev dnem vzhůru a protřepat, aby se rozpustil sediment, zhomogenizoval cider a "probudil" oxid uhličitý.
Abyste cider ocenili co nejlépe, doporučujeme jej podávat v široké tenké sklenici z výšky přibližně 30 cm pomocí zabudované nalévací zátky. Po otevření láhve se doporučuje vypít cider v krátké době.
Síla alkoholu: 6 % obj.
Alergeny: obsahuje siřičitany.
Obsahuje siřičitany.
Přestože v Petritegi se do moštu při výrobě nepřidávají žádné siřičitany, při kvašení jablečného moštu mohou kvasinky produkovat siřičitany přirozeně a někdy v dostatečném množství, aby působily na citlivé osoby.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.