Petritegi D.O. Monovarietal Suhar cider 6% Alk, 0,75l

Cena za litr 397,3 Kč/litr

Jednoodrůdový přírodní cider s označením původu Euskal Sagardoa - Cider z Baskicka. Vyrobeno 100% z původních jablek odrůdy Goikoetxe na kalech.

298 Kč
Dostupnost: Skladem (>5 ks)
Kód: 77
Petritegi D.O. Monovarietal Suhar cider 6% Alk, 0,75l
monovarietal suhar.jpg
Novinka Tip
Dárek
Dárek k objednávce nad 2000 Kč
Ke každé objednávce nad 2000 Kč
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Doručení do druhého dne
na jakékoliv místo v Praze

Detailní popis produktu

Charakteristika přírodního jablečného moštu Monovarietal Suhar Označení původu
S Suhar chce Petritegi předat osobnost jablka Goikoetxe: rovnováhu mezi kyselostí a hořkostí a vytrvalostí. Toto jednoodrůdové víno jsme pojmenovali podle emocí, které cítíme při jeho degustaci a se kterými bylo vyrobeno: vášeň.

Petritegi Monovarietal Suhar je jednoodrůdový cider vyrobený 100% z původních jablek odrůdy Goikoetxe a se značkou kvality označení původu Euskal Sagardoa. Náš vinař vybral tuto odrůdu z jablečných sadů nejlepších místních dodavatelů v Petritegi. Odrůda byla sbírána jednotlivě v optimálním okamžiku zralosti a byla přepravena do vinařství v 1000 kg krabicích Ve vinařství byla odrůda také individuálně zpracována a hýčkána, přičemž jablečné víno zůstalo na kalech, bez stočení, čímž se zvýraznily jeho vůně a chutě, což je skutečným odrazem jeho typičnosti.

Mezinárodní ceny
2022. Bronzová medaile na Nodic International Cider Awards v Bergenu (Norsko).

Složení: 100% moštová jablka vypěstovaná v Baskicku z odrůdy Goikoetxe.

Organoleptické a senzorické vlastnosti
Pohled

Světle žlutá barva s intenzivními červenými tóny.

Vůně

Aromatická komplexnost a intenzita: Nejdříve přicházejí citrusové plody a poté peckovice.

Chuť

Dokonalá rovnováha mezi kyselostí a hořkostí. Kulatost, intenzita a perzistentní chuť v průběhu času.

Skladování
Výrobek se doporučuje skladovat na chladném místě bez velkých teplotních výkyvů. Abyste si mohli vychutnat všechny kvality cideru, je lepší jej spotřebovat do 15 měsíců po lahvování.


Doporučuje se podávat cider mezi 10ºC a 13ºC. Jde o nefiltrovaný produkt, který má v průběhu času tendenci spočívat část svých vlastností na dně láhve. Před otevřením se doporučuje otočit láhev dnem vzhůru a lehce s ní zatřepat, aby se rozpustil sediment, zhomogenizoval cider a "probudil" oxid uhličitý.

Abyste cider ocenili co nejlépe, doporučujeme jej podávat ve sklenici z výšky přibližně 15 cm pomocí zabudované nalévací zátky. Po otevření láhve se doporučuje vypít cider v krátké době.

Síla alkoholu: 6 % obj.

Alergeny: obsahuje siřičitany.

Přestože v Petritegi se do moštu při výrobě nepřidávají žádné siřičitany, při kvašení jablečného moštu mohou kvasinky produkovat siřičitany přirozeně a někdy v dostatečném množství, aby působily na citlivé osoby.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Petritegi měl tradiční dřevěný lis na výrobu jablečného moštu z jablek vypěstovaných na vlastním pozemku. Jablečný mošt, který vyrobili, byl určen pro rodinnou spotřebu, ale prodával se také jako zásoby pro rybářskou flotilu Gipuzkoan, jednotlivcům a do takzvaných „moštáren“ neboli moštáren.
Dnes je moštárna Petritegi ideálním místem k ochutnání baskického moštu a gastronomie: venku na venkově, obklopená jabloněmi a jen 5 km od San Sebastianu.