Petritegi D.O. Premium cider 6% Alk, 0,75l

Cena za litr 336 Kč/litr

Tento přírodní cider je LIMITOVANÁ EDICE po výběru provedeném rodinou Otaño de Petritegi mezi nejlepší cidery. Mošt je vyroben 100% z nejlepších původních jablek.

252 Kč
Dostupnost: Skladem (>5 ks)
Kód: 74
Petritegi D.O. Premium cider 6% Alk, 0,75l
sidra eusko label petritegi premium
Novinka Tip
Dárek
Dárek k objednávce nad 2000 Kč
Ke každé objednávce nad 2000 Kč
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Doručení do druhého dne
na jakékoliv místo v Praze

Detailní popis produktu

Charakteristika prémiového přírodního cideru Petritegi Euskal Sagardoa
Petritegi Euskal Sagardoa PREMIUM je cider vyrobený 100% z nativních jablek a se značkou kvality Denomination of Origin. Je to výběr, který rodina vyrábí z nejlepších domácích jablek. Jedná se o cider, který se udržuje na kalech, výsledkem je cider s plným tělem a silnými ovocnými vůněmi.

Mezinárodní ocenění
2023. Stříbrná medaile na mezinárodní soutěži NICA v Rize (Lotyšsko).

Složení: Moštová jablka vypěstovaná v Baskicku.

Organoleptické a senzorické vlastnosti
Pohled

Bledě slámově žlutá barva a velmi jemná "txinparta".

Vůně/Vůně

Jemné a svěží ovocné vůně.

Chuťový

Velmi vyvážená a jemná chuť.
Cider s tělem a rozpoznatelným charakterem.
Skladování
Výrobek se doporučuje skladovat na chladném místě bez velkých teplotních výkyvů. Abyste si mohli vychutnat všechny kvality cideru, je lepší jej spotřebovat do 15 měsíců po lahvování.
Doporučuje se podávat cider mezi 10ºC a 13ºC. Jde o nefiltrovaný produkt, který má v průběhu času tendenci spočívat část svých vlastností na dně láhve.

Abyste cider ocenili co nejlépe, doporučujeme ho podávat v široké tenké sklenici nebo ve sklenici s vestavěnou nalévací zátkou. Po otevření láhve se doporučuje vypít cider v krátké době.

Síla alkoholu: 6 % obj.

Alergeny: obsahuje siřičitany.

Obsahuje siřičitany.

Přestože v Petritegi se do moštu při výrobě nepřidávají žádné siřičitany, při kvašení jablečného moštu mohou kvasinky produkovat siřičitany přirozeně a někdy v dostatečném množství, aby působily na citlivé osoby.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Petritegi měl tradiční dřevěný lis na výrobu jablečného moštu z jablek vypěstovaných na vlastním pozemku. Jablečný mošt, který vyrobili, byl určen pro rodinnou spotřebu, ale prodával se také jako zásoby pro rybářskou flotilu Gipuzkoan, jednotlivcům a do takzvaných „moštáren“ neboli moštáren.
Dnes je moštárna Petritegi ideálním místem k ochutnání baskického moštu a gastronomie: venku na venkově, obklopená jabloněmi a jen 5 km od San Sebastianu.